BONTÁSinfo

A bontási terv

A bontási tervet olyan építészmérnök készítheti el, aki tagja a Magyar Építész Kamarának és megfelelő tervezői jogosultsággal rendelkezik.

Mikor szükséges?

Engedélyköteles bontás esetén van szükség az elkészítésére.

Mikor nem kell tervet készíttetni?

Bontási tervre csak az alábbi esetekben van szükség: a műemléket érintő, a helyi építészeti örökségvédelemmel érintett építményt, építményrészt érintő, a zártsorú vagy ikres beépítésű építmény esetén az építmény alapozását, vagy csatlakozó tartószerkezetét is érintő munkálatok.

Minden egyéb esetében - például szabadon álló családi házak bontásakor - nem kell terveztetni a beruházást, bármikor, korlátozások nélkül hívhatjuk a kivitelezőt.

Hasznos tipp: az építési engedélyezési tervnek is része lehet a bontási tervfejezet, tehát ha új épületet is terveztetünk, akkor csak egyszer kell a hatósághoz fordulnunk. Az ügyben két határozatot fogunk kapni, egyet a bontásról, egyet pedig az építésről.

HIRDETÉS

A terv tartalma

Tervezés teljes engedélyezési ügyintézéssel

Árajánlat bontási tervre »

A hatósági eljárás teljes ügyintézését elvégezzük Ön helyett, ha a tervet mi készíthetjük el. Küldje el az ingatlan paramétereit, és személyre szabott ajánlatot küldünk Önnek e-mailben!

Az oldalt szerkeszti
Rimán Imre
okl. építészmérnök
Vladár Zoltán
okl. építőmérnök
Gali András
okl. építészmérnök
bontas.info © 2020 Minden jog fenntartva.